Ryhdy jälleenmyyjäksi

Homeopaattinen ensiapu

Flunssat, influenssat, jne.


KUUMEELLA ALKAVAT FLUNSSAT


ACONITUM 
Yhtäkkinen, korkea kuume, johon liittyy kuivaa yskää, levottomuutta ja pelkoa. Laukaisevat tekijät: kuiva, kylmä, tuulinen sää; vetoinen tila, ilmastointi, vilustuminen. Muita oireita: viluttaa ja pelottaa. Ei hikoilua, ei halua olla yksin. Olo pahenee: öisin ja yksin. Oloa helpottaa: seura, kylmät juomat, hikoilu ja raitis ilma.

BELLADONNA
Vedosta tai vilustumisesta, hiustenpesusta, johtuva yhtäkkinen korkea kuume. Kuumeeseen voi liittyä sekavuutta,kuumehourailua, kuumekouristelua. Kuumeessa kasvot punaiset,kuumat; raajat kylmät, viileät. Potilas ei tunne janoa. Pääkipu, hakkaavaa jyskyttävää. Levottomuutta, jopa agressiivisuutta; lapset saattavat kuumeisina lyödä itseään. Ravistelu, liikuttelu, seura, meteli pahentaa oloa. Hiljaisuus, lepo ja yksinolo helpottaa.

BRYONIA
Hitaasti etenevä flunssa. Kova jano, potilas pyytää kylmiä juomia. Huoli arkisista asioista, työstä, koulusta jne. Potilas vihainen ja ärtynyt. Pienikin liike pahentaa oloa. Paikallaan olo, lepo auttaa. 

FERRUM PHOSPHORICUM 
Flunssa ja kuumeilu etenee hitaasti. Välillä oireet pahenee( kuten Aconitum ja Belladonna), välillä apaattisuutta, kuten Gelsemium. Suositeltava homeopaattinen flunssalääke lapsille.

GELSEMIUM
Flunssa etenee hitaasti,vähitellen. Huonot uutiset, jännittäminen, ramppikuume, stressi saattavat laukaista kuumeella alkavan flunssan. Gelsemium potilas on viluinen, jopa tärisee vilusta. Olo heikko, särkyä ja kolotusta vähän siellä täällä. Kaikki raajat tuntuvat raskailta. Kuumeeseen voi liittyä päänsärkyä, joka alkaa niskasta, siirtyy takaraivon kautta otsalle. Olo on epämukava, johon saattaa liittyä jopa apaattisuutta.

NUX VOMICA
Stressistä tai vilustumisesta alkanut kuumeflunssa. Potilas viluinen, erittäin arka vedolle, tärisee vilusta. Mitä korkeammaksi kuume nousee, sitä enemmän Nux vomica potilas tarvitsee lämmintä juotavaa sekä lämmintä ylle. Flunssan aikana voi esiintyä kipua selässä,jäsenissä,päässä, vatsassa. Yliherkkä, ärsyyntyvä. Kylmä, viileä pahentaa oloa. Lämmin, lämpöiset juomat helpottavat.

RHUS TOXICODENDRON
Kuume, flunssa fyysisen rasituksen jälkeen. Ensin on kovaa hikoilua, sitten vilustunut. Jopa kylmä suihku kovan treenin jälkeen saattaa laukaista Rhus-tox flunssan. Yöt ja kylmät juomat pahentavat oloa, liike ja lämpö helpottavat. Flunssaan liittyy nuhaa, kurkun karheutta, jäseniä särkee. Pakko liikkua, ei pysty olemaan paikoillaan.

FLUNSSA, JOHON LIITTYY YSKÄÄ

BRYONIA 
Limakalvot kuivat, kuivat huulet,nenä tukossa. Kuivaa yskää ,yskiminen "sattuu rintaan”. Yskimisen yhteydessä kovaa pääkipua. Bryona potilas on ärtynyt, ei halua liikuttelua. Pienikin liike, yskiminen,pahentaa oloa.Potilas haluaa juoda paljon kylmiä juomia ja olla täysin hiljaa paikallaan.

FERRUM PHOSPHORICUM 
Kuumeella ja lievällä yskällä alkava flunssa. Erikoisesti alkava”keuhkoputken tulehdus”, yskä.  Ferr.phos kuumeflunssa etenee hitaaasti.

IPECACUANHA
Rajuihin yskänpuuskiin liittyy rohina, limaa niin paljon,että yskiessä saattaa oksentaa. Pahoinvointia,jota oksennus ei helpota.


NUHAFLUNSSA

ARSENICUM ALBUM
Nuha vetistä, kirvelevää. Sieraimet ja ylähuuli punoittavat nuhasta. Potilas pelokas, uupunut ja levoton. Viluinen. Veto ja yöt pahentavat oloa. Lämpö, sisällä olo ja kuumat juomat helpottavat.

KALIUM BICHROMICUM
Flunssa kestänyt jo pidempään. Nuha on paksua, keltaista, jopa keltavihreää, sitkeää. Alkava otsa-poskiontelotulehdus. Painaminen ja viileä pahentavat oloa. Lämpö, lämmin vaatetus helpottaa.

MERCURIUS SOLUBILIS
Pidemmälle edennyt flunssa, johon liittyy kova nuha. Lima on keltavihreää, jopa veristä ja pahanhajuista. Suussa voi olla myös paha haju. Öinen hiki voi myös haista voimakkaasti. Kaularauhaset turvoksissa. Yöt pahentavat oloa.

NUX VOMICA
Nuhaflunssan alkuvaiheessa yksi tärkeimistä homeopaattisista valmisteista! Vilustumisesta, stressistä, yliakiivisuudesta, unettomuudesta. Puhjennut flunssa. Viluttaa, koko keho tärisee kylmästä, herkkä kylmälle,vilustumiselle, vedolle jne. Nenä tukossa öisin, päivisin vetistä nuhaa. Nux vomica potilas on ylireagoiva, ärtynyt, kiukkuinen. Kylmä pahentaa oloa; lämmin, lämpimät juomat helpottavat.

PULSATILLA
Nuhaflunssa jatkunut jo jonkin aikaa. Eritteet ei kirvele, lima vaaleaa, keltavihreää. Nenä menee helposti tukkoon sisällä, ulkoilma avaa. Pulsatilla ei tunne janoa. Lapset haluavat syliin eivätkä halua olla yksin. Lämpö, tunkkainen ilma, makuulla olo pahentaa oireita. Raitis ilma, kevyt liike, ja sympatia auttaa!  Erinomainen lasten nuhalääke!

ANNOSTUSOHJEET

Annostus akuuteissa tilanteissa: C30 potenssi. Jos rajut oireet ja potilas muuten terve, C200 potenssi.

Aikuisten annostus: 3 raetta (Helios) kielen alle muovilusikalla (ei tule koskea käsin). Toistetaan 2-3 kertaa päivän aikana. Lasten annostus: 1-2 raetta suuhun muovilusikalla (ei tule koskea käsin). Toistetaan 2-3 kertaa päivän aikana.

Helsingissä, 10.3.2020, homeopaatti Ritva Lauraéus


Huom! Ylläolevat ohjeet eivät ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin ohjeita. Jos epäilet koronavirustartuntaa, hakeudu aina virallisen terveydenhuollon piiriin. Ylläolevat ohjeet ovat akuutteihin tilanteisiin. Flunssakierteet ja krooniset flunssat kuuluvat ammattihomeopaattien hoitoon. Lisää tietoa homeopaattisesta kotihoidosta saat Ritva Laureuksen kirjasta Homeopatiaa koko perheelle.